Защо да изберем iPhone

Айфон е толкова популярна марка, че ако съществуват хора, които никога не са чували за нея, то те са нищожен процент на земята. Това са изключително популярни и използвани към днешна дата смартфони, които се произвеждат от американската компания Apple. Нека все пак разберем, къде се “раждат” тези устройства и кога да очакваме поредния модел? От коя операционна система са задвижвани и кое ги отличава от всички останали техни конкуренти?

 

iphone-model

Къде се произвежда iPhone

Характерното за американската компания Apple е това, че ако останалите производители разполагат със собствени производствени фабрики, то “Ябълката” сътрудничи с различни тясно специализиран външни производители на отделни компоненти. Така например, използваните в последните модели iPhone дисплеи се доставят от японските компании, като LG Display, а тайванската TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) пък се грижи да осигури приблизително 60% от процесорите. Камерите пък са дело на Sony и т.н.

 

Остава обаче въпроса, къде се извършва сглобяването на всички тези отделни елементи, така че в крайна сметка да се получи един пълнофункционален смартфон. Колкото и странно да звучи, производството се извършва в Китай и по-конкретно във фабриките на Foxconn Factory. Тук работят 350 000 служители, сглобяващи всяка част от този страхотен телефон.

 

Кога излиза последният модел

Към момента на писане на статията, няма обявена конкретна дата за дебюта на новия модел, но ако проследим историята на предишните анонси, то можем да очакваме най-вероятно iPhone 11 през септември месец. Разбира се, не е ясно дали точно така ще се казва смартфона. Вероятността да се появят няколко различни разновидности на модела е много голяма и в тях освен разликата в размерите, ще има и други незначителни промени. 

 

Каква операционна система използват

Мобилните устройства на Apple (таблетите iPad и смартфоните iPhone) винаги са използвали фирмената операционна система iOS. Тя се отличава от конкурента си в лицето на Android на Google с повишена надеждност и устойчивост на хакерски атаки и вируси. В същото време, тя е изключително интуитивна и лесна за работа, не се “задръства” и забавя след време на употреба. Няма опасност да изтриете някой системен файл по погрешка, а наличните безплатни и платени приложения наброяват 700 хил.

 

Към момента на писане на материала, най-новата представена версия на софтуерната платформа е iOS 13. В нея, компанията от Купертино предимно е наблегнала върху оптимизацията за повишена производителност, ефективността от която, по думите на разработчика, ще се усети в по-старите модели. Също така са направени и малки незначителни промени по интерфейса и въвеждането на Dark тема и т.н.

 

Какви модели смартфони ще откриете в Restore.bg

При нас Ви очакват различните поколения смартфони, които се предлагат както втора ръка, така и нови. Първите се отличават с малки забележки по външността, но с отлична функционалност. Предлагаме и трети тип продукти, наречени демонстрационни, защото са използвани за показване на различни тематични мероприятия, но на външен вид и във функционално отношение са перфектни, а гаранцията към тях потвърждава това.

 

Отличаваме се от конкурентите си чрез:

  • най-достъпните и гъвкави цени в отрасъла;
  • отличното обслужване и индивидуален подход към всеки клиент;
  • разнообразието от предложения и професионализъм;
  • функционалността на онлайн платформата ни;
  • изгодните потребителски условия.

 

Възползвайте се и Вие!

Може да харесате и ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGBulgarian