Кой е най-добрият лаптоп

Преносимите компютри или така наречените лаптопи или ноутбуци са изключително удобни за пренасяне от едно място на друго, без значение дали го използваме у дома, в офиса или докато пътуваме. Но все пак съществува въпроса, кой е най-добрият лаптоп? Нека се опитаме заедно да разберем и да разгледаме особеностите при избора на подобно устройство.

nai-dobriat-laptop

Какъв лаптоп да си купим

За всеки отделен човек, разбирането за най-добрия лаптоп е различно! Например за някои това може да означава да има възможност да играе всички игри на него, за друг – бързината на реакцията при всяка команда, а за трети – системата да успява да се справя с работните задачи. Тоест виждаме, че когато правим своя избор за личен преносим компютър, ние трябва на първо място да се замислим над въпроса “За какво ми е нужен лаптоп”? Какво ще правя на него?

 

Това решение е важно, защото е глупаво да се похарчат хиляди левове за високопроизводителна машина, на която ще гледаме филми, ще слушаме музика и ще общуваме с приятелите си във Фейсбук. Все пак за подобни задачи, не е нужна голяма производителност и скъпа конфигурация. Ако обаче ще използваме нов ноутбук за игри, то тогава трябва да си приготвим по-голяма сума пари и да се насочим към геймърските решения.

 

Кои са най-важните характеристики

Когато правим избора си, съществуват множество отделни особености, като големината на устройството в инчове, неговата външност ако е втора ръка, но трябва да сме наясно и с някои основни и най-важни характеристики. Това е например процесора, който е сърцето на системата. През него преминават всички основни изчислителни процеси и от тяхната бързина на протичане зависи и до колко бързо системата ще реагира на командите Ви. Тактовата му честота се отчита в GHz (гигахерца).

 

Следващата важна характеристика е количеството RAM памет. Това е непостоянната електронна памет на системата, използвана във вид на пространство, в което да се отвори едно или няколко приложения едновременно. Както на Вас Ви е нужно място, върху което да си поставите отворената книга, така и компютъра се нуждае от подобно място. То трябва да е достатъчно за да успява лаптопа да отвори всичките Ви нужни програми и да продължи да работи нормално.

 

Кои са най-хубавите марки преносими компютри

Като утвърдени марки, можем да споменем четири от най-добрите към момента:

  • Apple;
  • Dell;
  • HP;
  • Lenovo.

 

Всички тези брандове са от десетки години на отрасловия пазар и към момента вече многократно са доказали качеството и достъпността на техните предложения. Всички използващи компютрите им потребители са изключително доволни и споделят, че те са невероятно издръжливи, не дават дефекти и са дълготрайни. От къде обаче можете да се снабдите с подобни устройства?

 

Защо Restore.bg е вашият избор при покупка

Защото при нас в онлайн магазина на първо място ще откриете множество различни модели техника втора ръка и демонстрационна, на отлични цени и с дълга гаранция. Също имате възможност напълно безплатно да се консултирате със специалист относно избора и предлаганите при нас продукти, така че възползвайте се дори и в този момент.

Може да харесате и ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGBulgarian