Какво представляват SMART телевизорите

Днешните телевизори все повече започват да приличат на компютрите от функционална гледна точка и поради тази причина, пред наименованието си получиха приставката SMART (умен). Какво е характерно за тях и каква стойка да си вземем, кои са разпространените днес технологии в тези устройства? Нека разберем заедно от следващите редове.

smart-televizori

Кои телевизори са SMART

Както споменахме, днешните телевизионни приемници все по-малко изпълняват основната си функция, а именно да приемат TV сигнал. Съвременните смарт устройства могат да влизат в интернет, да възпроизвеждат видео клипове или да Ви позволяват достъп до социалните мрежи. Те, както и компютрите, притежават операционна система, процесор, графичен блок за обработка на графичните изчисления, оперативна и постоянна памет и т.н.

 

Връзката им с интернет става жично или безжично чрез WiFi, а взаимодействието със софтуера се извършва чрез дистанционното управление или посредством клавиатура и мишка. Тези телевизори имат достатъчен набор от съвременни конектори, за да позволят добавянето на нужната периферия и дори още повече. Имат и допълнителни интересни технологии, но за тях ще поговорим по-долу в статията ни.

 

Каква стойка за телевизор можем да изберем

Предлаганите стойки са предимно два вида, а именно стационарни и подвижни. Те се монтират на стената и позволяват позициониране на желаната от Вас височина и наклон. Ако самият монтаж бъде извършен правилно, надеждността на закрепване и държане е много висока и в същото време осигурява максимална гъвкавост за настройка. Например, стационарните модели Ви позволяват прецизно да настройте желания наклон нагоре и надолу, докато подвижните Ви дават възможност да местите екрана и настрани.

 

Всяка стойка за телевизори се монтира изключително лесно и процесът се свежда до пробиване на два отвора в стената и прикрепването на продукта с дюбели и подходящите винтове. Те също така Ви позволяват да откачите телевизора от стената по Ваше желание, както и гъвкаво да настройвате неговата височина и ъгъл на наклона.

 

Кои са най-разпространените технологии

В последно време доста се говори за технологията LED, която целенасочено и манипулативно се използва от рекламната индустрия, твърдяща, че тя подобрява картината, което не е съвсем така. LED е съкращение от Light-Emitting Diode и представлява система от множество светодиоди, стоящи зад LCD матрицата, която възпроизвежда картината. Така наречената подсветка е предназначена за осветяване на образа, така че зрителя да може лесно да го вижда, тъй като самите пиксели не излъчват собствена светлина.

 

Защо да си го закупите от Restore.bg

Защото ние предлагаме най-съвременните и дълготрайни телевизори LG, които в някои случаи са служели за демонстрационна техника. Това означава, че са използвани за възпроизвеждането на рекламни послания в различни мероприятия, но външността им и тяхната функционалност са отлични. Също така, всички продукти в нашия онлайн магазин се предлагат на невероятно достъпни цени и с гаранция, а експертите ни по всяко време ще Ви помогнат да направите най-правилния избор за Вас!

 

Клиентите ни предпочитат още заради:

  • професионалното обслужване;
  • бързите доставки и обработка на поръчките;
  • атрактивните ценови предложения и лоялността ни към всеки един клиент;
  • голямото разнообразие от продукти;
  • изгодните търговски условия.

 

Ако искате и Вие да се възползвате, заповядайте дори и в този момент и при необходимост, непременно се свържете с нас!

Може да харесате и ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGBulgarian