Представяне на Nokia 515

Дата: 2014-02-25 Видяна: 1075

The Nokia 515 е доказателство, че не всички телефони с функции трябва да бъдат flip-open напомнящи за миналото. Той разполага с висококачествен алуминий и стъкло дизайн и 5-мегапикселова камера.

Световните продажби на смартфони може да засенчи продажбите на телефона , но това означава, че милиони хора все още използват функционални телефони. И нека си го кажем , дизайна на  функционалния телефон, не се е променила чак толкова много през последните десет години. В сравнение с лъскави нови смартфони като iPhone Apple 5 или Samsung Galaxy S 4, функционални те телефони може да изглеждат добре базирани. За щастие, Nokia в сряда обяви Nokia 515 с абсолютно великолепна нова функция на телефона, с висококачествен алуминиев корпус и извитото защитно стъкло на дисплея Gorilla 2. Това е, което всички функционални телефони трябва да се стремят.

Да започнем с дизайна на 515. Рамката на телефона е изработена от едно парче от анодизиран, матов алуминий бял или черен. Съдейки по снимки от пресата, тя всъщност много прилича на версия функционален телефон на Sony Xperia Z. Леко извит дисплей на телефона е защитен с лист от Gorilla Glass 2 и е поляризирана, за по-добра видимост на слънце. Клавиатурата е леко извита и изработена от специално създадени закалени поликарбонатна смола. Казано по-просто : Рядко виждаме функционален телефон с тплкова много внимание на стила и физическите детайли.

Представяне на Nokia 515Мерки на телефонът 4,48, 1,88, 0,43 инча и тежи само 101 грама. Единствената част, която не е  особено от висок клас е 320 × 240, 2.4 -инчов екран, който разполага с 166 пиксела на инч . По-вълнуващо е 5-мегапикселова задна камера, която разполага с функции като гласови инструкции автопортрети и 100 градуса панорами. Телефонът разполага с напреднали -мейл и приложения на браузъра, както и предварително инсталирани Facebook и Twitter приложения .

На 515 ще бъде на разположение с една и две SIM варианти и куки в 3G мрежи с възможност за използване на телефона като мобилен хотспот. Той дори поддържа HD Voice. Ето и нещо, което никой смартфон неможе да се сравнява : Единичната - SIM версия е в състояние до 38 дни в режим на готовност.

Това е стъпка в правилната посока за функционалните телефони, които са били функционално базирани, вдъхновени проекти за много по дълго време. Само защото някой не се нуждае от смартфон не означава, че не искат привлекателно устройство, с функции като по-високо качество камера и възможност за споделяне на снимки и други актуализации онлайн. Nokia са направили просто достатъчно тук по отношение на дизайна, за да задържи функционалните телефони актуални, без да се опитва просто да клонира един смартфон.

Тагове: представяне nokia 515