HTC One Mini 2 (M8): Дизайн и функцалност

Дата: 2014-09-01 Видяна: 1448

 HTC One Mini 2: Дизайн и функцалност
Точно като на HTC One Mini е One (M7), One Mini 2 е металеното поколение на М8. Има също красиво извит алуминиев корпус в Gunmetal Grey, леден Silver и Gold кехлибар нюанси, макар че те не са съвсем идентични, благодарение на черната пластмасова тапицерия, която е около страните, горната и долната част на телефона. Това не е толкова важно, тъй като One Mini не скъса приемствеността на дизайна всичко-в-едно, но той все още е един от най-приятно изглеждащи смартфони. 

Отпред, на One Mini 2 има същите сензори за близост и уведомяващи светлини както One Mini и има от подобрените предни Boomsound високоговорители. Той се присъединява към M8 по пътя към SIM Nano където слота за карта лежи върху десния ръб, заедно с управлението на звукът и слот microSD card (най-голямата разлика от One Mini) от ляво. Жак за слушалки също е от горната страна, както е на оригиналния Mini до бутона за включване / изключване с микро USB порт на дъното. На гърба не отнема много време да се забележи, че дуо камерата на M8 я няма и двойната светкавица сега се свежда до едно.

С тегло от 137г., той е по-лек от M8 (160 гр), но е малко по-висок 10,6 mm  в сравнение с 9.6 mm. Това е по-голяма във всички измерения в сравнение с One Mini, също. Това не е достатъчно, за да промени коренно начина, по който се чувства на допир, макар и марката на "мини" не е толкова подходяща сега. Благодарение на високоговорителите Boomsound е толкова висок, колкото и Nexus, който има 5-инчов екран, а само малко по-тесен.

The One Mini 2 е все още красив смартфон, макар и несъмнено повече положените усилия, в сравнение с оригиналния One Mini.

Тагове: htc one mini 2.m8 дизайн функцалност