BlackBerry Q5 с отличните характеристики на BlackBerry Q10

Дата: 2014-02-25 Видяна: 891

Когато BlackBerry Z10 стартира по-рано тази година с чисто нова операционна система и невероятно ярък екран, тя е изправена пред две основни критики. Една от тях беше липсата на клавиатура, а другият е на висока цена

При Q10 беше решен проблемът с клавиатурата. Q5 обаче е подобен на Q10, но е с по-ниска цена, така че можете да се насладите на BlackBerry 10 отлични характеристики на съобщенията за по-малко.

Q5 все още не е евтин, особено когато можете да си купите превъзходни телефони с Android, като например Sony Xperia SP за подобна цена. За съжаление не е особено стилен, направен от твърда пластмаса. Материалът се усеща здрав.

За разлика от по-скъпия Q10, Q5 е с двуядрен процесор работи на 1.2GHz, вместо 1.5GHz, сензора на камерата има пет а не осем мегапиксела и Q5 е капсулован, което означава, че не може да замени батерията. Това може да трудности на тези, които пътуват дълго време, но телефона е със сравнително голяма 2180ма батерия, около 12 часа видео възпроизвеждане, така че не трябва да се притеснявате твърде много, обикновено няколко дни употреба между зарежданията.

Също така не се усеща по-ниска скорост на процесора да бъде проблем, телефонът може спокойно да се справя само за 2.328ms в SunSpider 0.91 бенчмарк JavaScript (на Blackberry 10 OS не поддържа всички SunSpider 1,0 тестове), но обработва уеб страници бързо и гладко. Q5 могат да обслужват BlackBerry OS добре, от време на време се появяват грещки в менютата, но Z10 също страда от това.

Хареса ни също 3.1in на Q5, 720x720 пиксела дисплей. Не разполага с най-дълбоките черни, които сме виждали, но белите са бели и текстът е остър. Екрана на Q5 не разполага с невероятно открит супер-ярък дисплей на Z10. Освен при ярка слънчева светлина екрана все още е използваем, но не и ако не е близо до светлина.

Тагове: blackberry q5 характеристики blackberry q10